utorok 29. novembra 2011

Vianočná-novoročná výmena mydiel!

Vianoce sa blížia, upratovanie nás straší mesiac dopredu, a pri predstave toho zhonu za darčekmi by sme najradšej všetko vybavili na gombík - ešteže tu je ten internet.... Mnohí/é z nás majú na poličkách rôzne druhy mydiel, a zatiaľčo cez rok nevieme kam s nimi, pretože všetky tieto mydlá majú jeden problém - sú v zúfalo veľkom počte z každého druhu, niečo mi hovorí, že teraz je práve to obdobie, kedy rodina a známi nás domácich mydlárov po novom roku asi nezavadia o komerčné čistiace produkty :-)

A pri tomto obdarovávaní ma napadlo usporiadať tú najlepšiu reťazovú korešpondenčnú hru, ktorá existuje - v zahraničí sa volá SOAP SWAP. Je to úplne úžasný nápad ako posilniť komunitu domácich mydlárov, zabaviť sa a vyskúšať-získať od kolegov mydlá rôznych druhov a dostať "mydlárske" hodnotenie tých Vašich!

Myslím, že sa tak dajú získať skvelé skúsenosti a inšpirácia!

Vymeňme si svoje mydlá! 


Hra funguje nasledovne:




1) Záujemcovia sa zapíšu a rozdelia na skupiny po cca 5-7 a v každej sa zvolí človek, ktorý bude korešpondenčnú výmenu mydiel v skupine riadiť.
2) Každý záčastnený by mal mať k dispozícii na výmenu toľko mydiel (pokojne aj jedného druhu - jeden batch), koľko je účastníkov hry v jeho skupine.
3) Každá skupina si dohodne obdobie - týždeň až dva - počas ktorého prebehne výmena, moderovaná vedúcim skupiny.
4) Vo zvolenom období si postupne navzájom pošlú mydlá všetci účastníci hry - najlepšie je postupovať organizovane po pároch, aby sa nestalo že jeden človek pošle svoje mydlo a sám nedostane nič, lebo si to druhá strana rozmyslela - to je úloha moderátora, mydlá sa posielajú v ten istý deň u oboch strán.
5) Samozrejme, každý kto sa zapíše do hry z nej nemôže odstúpiť po odoslaní mydla na jeho adresu - musí odoslať svoje mydlo všetkým, od ktorých mydlo dostal.
6) V jednej zásielke posielate 1 mydlo tak, aby cena zásielky nebola vysoká a zmestilo sa ešte do obálky.

Cenník zaslania listov pošty je nasledovný, účastníci by sa mali dohodnúť na tom, akým spôsobom ich budú zasielať a všetci používať rovnaký:

1. trieda do 100g 0.70 EUR
1. trieda do 500g 0.80 EUR
  
2. trieda do 100g 0.50 EUR
2. trieda do 500g 0.60 EUR

7) Na konci hry bude mať každý niekoľko kúskov nových mydiel od kolegov mydlárov.


Navrhujem zorganizovať výmennú akciu po novom roku. Osobne by som samozrejme posielala mydlá aj predtým, ale na Slovensku budem práve prvý týždeň v novom roku, takže skorej nebudem môcť reagovať. Navyše si myslím, že cez Vianoce má každý aj tak veľa starostí.


Tak orientačne som vytvorila doodle, kde nezáväzne môžete napísať, či máte záujem!


http://www.doodle.com/4iwsqqehq6es3vde



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára